Comercianţii de cereale din România investesc în spaţii de depozitare

54

depozit

Comercianţii de cereale din România continuă investiţiile în spaţii de depozitare în apropierea căilor de transport fluviale, informează compania ucraineană de analiza UkrAgroConsult, citată de agrobroker.ro.

Conform informaţiilor companiei, compania Alfred C. Toepfer Internaţional (România), cu un rulaj de 424 milioane EUR în 2012, construieşte un siloz de 18.000 de tone în Hârşova, judeţul Constantă, în apropierea portului comercial Constanţa. Silozul va avea nouă celule metalice. De asemenea, compania americană Cargill a anunţat o investiţie de 15 milioane de euro în acest an, pentru extinderea terminalului sau din portul Constantă.

Conform datelor UkrAgroConsult, România dispune în momentul de faţă de o capacitate de stocare a cerealelor de 17,4 milioane de tone, din care majoritatea este deţinută de companiile internaţionale de comerţ cu cereale – Glencore, Ameropa, Cargill – dar şi companiile locale implicate în comerţul cu cereale, că InterAgro, Comcereal Dolj sau Comcereal Vaslui, deţin capacităţi importante de depozitare.

Citește și

Cmentariile sunt închise