Cod portocaliu de inundații doar pentru Teleorman; râurile din 9 județe sub Cod galben

48

inundatiillCodul portocaliu de inundații instituit pe râul Teleorman (județul Teleorman) a fost prelungit până la ora 15,00, hidrologii plasând alte nouă județe sub Cod galben de inundații, potrivit avertizării actualizate emise marți de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit INHGA, marți, între orele 10,00 și 15,00, va fi Cod portocaliu de inundații pe Teleorman la S.H. Tătărăștii de Sus — sector îndiguit (județul Teleorman).

De asemenea, hidrologii au instituit Cod galben de inundații pe râurile: Timiș—sector aval S.H. Grăniceri (județul Timiș), Bârzava — sector aval S.H. Gătaia (județul Timiș), Jiu sector aval de confluența cu râul Motru județul Dolj, pe Teleorman (județele Argeș și Teleorman), Argeș — sector aval de confluența cu râul R.Doamnei (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași), Dâmbovița — sector aval Ac. Văcărești — S.H. Lungulețu (județul Dâmbovița), Sabar — sector aval de confluența cu Ciorogârla — județele Ilfov și Giurgiu, Ialomița pe sectorul S.H. Siliștea Snagovului — S.H. Coșereni (județele Ilfov și Ialomița).

“Se ridică începând cu 6.05.2014 ora 10,00, avertizarea hidrologică Cod portocaliu și galben de pe celelalte râuri din bazinele hidrografice avertizate anterior”, menționează INHGA.

Luni, hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Jiu pe sector aval confluență Motru — amonte S.H Podari (județul Dolj), afluenți ai Argeșului superior (județul Argeș) și pe Sabăr (județele Dâmbovița și Giurgiu).

De asemenea, Cod portocaliu de inundații a fost emis, pentru intervalul orar 14,00 — 23,00, pentru versanți, torenți, pâraie și râurile mici din zonele de deal și de munte din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, iar de la ora 22,00 până pe 6 mai, ora 12,00, pe Vedea amonte S. H. Buzești și pe Teleorman amonte S. H. Tătărăștii de Sus (județele Olt și Argeș).

INGHA a emis luni și o avertizare de Cod galben pentru râurile din bazinele hidrografice Timiș, Bârzava, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu sector aval S.H. Sadu și pe afluenții săi din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Vedea (județele Teleorman și Olt), Argeș (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), bazinul superior și mijlociu al Ialomiței (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița). (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult