Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului în 18 județe

10

iarnagreaAdministrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o atenționare meteorologică tip Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului pentru 18 județe.

Potrivit ANM, în intervalul 6 decembrie, ora 6,00 — 7 decembrie, ora 14,00, în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, apoi și în celelalte masive. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 de kilometri/oră și pe crestele înalte de peste 100 de kilometri/oră, viscolind zăpada.

Județele aflate sub atenționarea meteorologică sunt: Maramureș, Banat, Harghita, Covasna, Hunedoara, Caraș Severin, Alba și Cluj — jumătatea vestică, Bihor (estul și sud-estul), Sălaj (vest, nord-vest), Gorj (în nord), Vâlcea (jumătatea nordică), Sibiu (în sud), Brașov (vest, sud și est), Suceava, Bacău, Vrancea și Neamț — jumătatea de vest.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55 — 60 kilometri/oră), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise