Coalitia pentru Mediu cere adoptarea de criterii pentru ocuparea posturilor de sefi in structurile de Mediu

38

Organizaţiile membre ale Coaliţiei pentru Mediu din România, au transmis miercuri prim-ministrului Victor Ponta, ministrului Mediului, Rovana Plumb, şi co-preşedintelui Uniunii Social Liberale (USL), Crin Antonescu, o scrisoare în care răspund invitaţiei de a nominaliza o persoană pentru funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Coaliţia pentru Mediu din România cere în schimb un set de criterii care trebuie întrunite pentru toate poziţiile cheie din instituţiile aflate în subordinea Ministerului Mediului sau care au atribuţii directe legate de protecţia mediului. 


“Aceste criterii se referă în mod special la poziţiile de secretari de stat, subsecretari de stat, la poziţia de preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, şeful Administraţiei Naţionale Apele Române, al RNP Romsilva, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi al Gărzii de Mediu. Condiţiile minimale care ar trebui îndeplinite de către persoanele avute în vedere pentru astfel de funcţii, în opinia membrilor Coaliţiei pentru Mediu din România, sunt următoarele: să aibă experienţă dovedită în domeniul ecologiei, al protecţiei mediului şi al dezvoltării durabile, sa aibă studii de specialitate pentru poziţiile cu responsabilităţi tehnice directe; să nu se afle în conflict de “eco-interese”: activitatea sa antreprenorială sau profesională să nu fi avut un impact negativ asupra mediului (de ex. exploatarea lemnului, exploatarea industrială a resurselor piscicole, vânătoare etc); să nu se afle în anchetă pentru fapte de corupţie, deturnare de fonduri, fraudă, etc.; să nu fi realizat beneficii necuvenite ca urmare a unui conflict de interese, cât timp persoana a deţinut funcţii publice; să nu se fi aflat şi să nu se afle în incompatibilitate cu o funcţie publică pe care a deţinut-o, respectiv pe care ar urma să o deţină; să nu intre sub incidenţa principiilor care au stat la baza proiectului de lege a Lustraţiei”, se precizează într-un comunicat al Coaliţiei pentru Mediu din România.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult