Cluj: Punct de sacrificare a mieilor la Agro Transilvania

23

miei_mConsiliul Județean Cluj și Centrul Agro Transilvania, societate comercială aflată sub autoritatea forului administrativ județean, vor deschide la Dezmir, în incinta pieței agro-alimentare de gros a Clujului, pentru al doilea an consecutiv, un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

Punctul pentru sacrificarea mieilor va fi deschis începând din data de 2 aprilie 2015 și va funcționa zilnic, între orele 5:00 și 17:00. Transportul până în incinta Centrului Agro Transilvania este asigurat de autobuzele liniei 8L.

‘Demersul nostru are la bază intenția de a veni în întâmpinarea tuturor celor care își doresc să respecte tradițiile și să aibă pe masa de Paști carne proaspătă de miel, din producția locală. Punctul de sacrificare a mieilor va funcționa după toate normele igienico-sanitare, astfel încât de Sărbătorile Pascale, atât catolice cât și ortodoxe, clujenii să poată să-și aleagă mielul dorit cu maximă încredere, la prețuri decente, având totodată posibilitatea de a vedea și de a verifica mielul înainte de a fi sacrificat’, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj,  Ioan Oleleu.

Punctul de sacrificare a mieilor din incinta Centrului Agro Transilvania este singurul punct autorizat, la ora actuală, din zona municipiului Cluj-Napoca, În momentul de față, la nivelul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj se află în procedură de verificare și autorizare punctele de sacrificare a mieilor din municipiile Turda și Câmpia Turda precum și din orașul Huedin, rezultatul acestor proceduri urmând a fi adus la cunoștință publică în zilele următoare. În ceea ce privește abatorul din comuna Iara, în această locație mieii pot fi sacrificați în mod curent, în tot cursul anului.

Citește și

Cmentariile sunt închise