Cluj: Cașul Năsal și noile brânzeturi de la Țaga ajung în supermarket

32

cas_nasalCașul Năsal şi 5 sortimente noi de brânză produse la mica fabrică de la Țaga, din județul Cluj,vor fi prezente din 13 iulie 2015 în supermarketuri, la Cluj.

Noile tipuri de brânză sunt rezultatul colaborării fermierilor din zona Țaga, crescători de animale de lapte și care au reușit, în urma asocierii, să închirieze, pe trei ani de zile, mica fabrică din localitate, proprietatea Friesland Campina (Napolact).

Datorită acestei inițiative care aparține Cooperativei Agricole Someș Arieș și Clusterului Agro Transilvania(o formațiune care reunește producătorii din domeniul agricol) cel puțin 30 de familii din zona Țaga vor avea venituri asigurate în următorii trei ani.

Fermierii pot valorifica astfel, la fabrica din localitate, la un preț bun, laptele pe care îl produc, iar fabrica, fiind funcțională, asigură locuri de muncă.

Binecunoscutul gust al cașului Năsal se regăsește acum și în sortimentele denumite: Țaga, Produs de Țaga, Moeciu de Țaga, Bobâlna de Țaga și Brânza Fizeș. (Sursa: radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise