Claudiu Frânc, președinte FCBR: Fermierii care primesc până la 1.250 euro subvenții vor depune o singură cerere la APIA

45

francuPreședinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), dr. Claudiu Frânc a explicat, pe scurt, care sunt formele de sprijin prin care fermierii vor beneficia dea plăți directe în perioada 2015-2020.

Astfel, într-un interviu acordat publicației Cuvântul Liber, citat de agrointel.ro Frânc a confirmat și a enumerat noile forme de sprijin financiar pentru următorii ani:

-Plățile directe pe suprafață;

-Plata redistribuitivă – pentru fermieri care exploatează între 5 și 20 de hectare, care vor beneficia de un sprijin în plus de peste 40 euro/ha;

-Plata pentru tinerii fermieri, care va fi cu 25 la sută față de suma normală /ha;

Măsura de înverzire, prin care fermierii sunt obligați să întrețină minimum 5-7 la sută din suprafață înverzită;

-Plata simplificată – fermierii care primesc până la 1.250 euro subvenții vor depune o singură cerere la APIA și până în anul 2020 nu vor mai fi verificați, vor primi banii acasă, cu condiția să nu renunțe la activitatea agricolă.

În interviul acordat, Frânc a amintit și obligativitatea ca toți fermierii care încasează peste 5.000 de euro să-și transforme afacerea în persoană juridică. ”Apoi mai sunt Măsurile de agromediu, zonele defavorizate, sprijin cu plata pe vegetal și zootehnie. Sunt lucruri pe care fermierii trebuie să le cunoască în momentul în care își depun cererile la APIA”, a declarat mediul președintele FCBR.

Citește și

Cmentariile sunt închise