Claudiu Frânc: Mă doare sufletul când mă gândesc la programul “Cornul și laptele” cu lapte din străinătate

 

francuFermierii români se tem că, în viitor, cantitatea de lapte importat va crește și că ei vor rămâne cu marfa nevândută. Ei spun că și în acest moment românii consumă, vrând, nevrând, mult lapte din Ungaria sau Polonia și că singura soluție care ar putea să le salveze afacerile este încurajarea consumului de lapte românesc.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România a declarat marți seara, în cadrul emisiunii “Agricultura la raport”, de la Agro Tv că interesul companiilor multinaționale procestoare de lapte e să transforme România într-o țară în care consumul să fie bazat pe importul de lapte și lactate și nu pe producția internă. El afirmă că laptele de import a intrat deja puternic în țară și apare chiar și în programul național “Laptele și cornul”. “Mă doare sufletul să văd că până și în acest program se dă lapte de import și nu lapte românesc. Avem o problemă și dacă nu va fi încurajat consumul de lapte românesc aceasta se va agrava”, a precizat Frânc.

 

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult