Claudiu Frânc (FCBR): Fermier din Neamţ, cu 400 de vaci, notificat de procesator că nu îi mai ia laptele, fiindcă importă

34

lapte_josSituaţia fermierilor care cresc vaci de lapte pare să se înrăutăţească de la o zi la alta, după cum spune reprezentantul lor, Claudiu Frânc. Acesta zice că numărul cazurilor de fermieri disperaţi din cauza căderii preţurilor şi a creşterii volumului de lapte importat este în creştere şi că datele oficiale, colectate de la procesatori, sunt departe de a reflecta realitatea.

„Când s-a spus că  laptele se vinde, în medie , cu 80 de bani/litru a fost un preţ bun, optimist, dar realitatea e mai dură. În zona Braşovului, în ultimele luni preţul laptelui a scăzut cu 10 bani/litru,iar oamenii sunt disperaţi.  Un fermier cu 400 de capete din Neamţ m-a sunat să mă întrebe fiindcă procesatorul l-a notificat să ia laptele 20 de zile, fiindcă nu rentează să îi plătească 1,10 lei pe litru, când poate aduce mai ieftin din Polonia. Noi ce ne facem acum?”, a povestit preşedintele FCBR.

Citește și

Cmentariile sunt închise