Claudiu Frânc (FCBR): Din cauza secetei, producţia de lapte a scăzut cu 10-15%

18

vacikkmmssSeceta care afectează mai multe regiuni din România le face probleme nu doar cultivatorilor, ci şi crescătorilor de animale, care sunt acum într-o situaţie disperată. În judeţe precum Botoşani, Bacău, în anuite părţi din Hunedoara sau în Arad, crescătorii de vaci sunt nevoiţi să transporte apă cu butoaiele şi cisternele pentru animale, după ce fântânile din zonele lor au secat.

Păşunile uscate şi lipsa apei au făcut ca producţiile de lapte din fermele mici şi din gospodării să sacdă simţitor, în această perioadă, a declarat pentru AGRO TV Claudiu Frând, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

“Deja avem o mare problemă cu asigurarea apei în ferme. Fântânile au secat, aşa că fermierii aduc apă din râurile mari cu butoaie sau cisterne. Fac eforturi disperate să asigure apa pentru animale. Seceta a provocat pierderi mari în ceea ce priveşte producţia de lapte. Cele mai mari pierderi au apărut în gospodării i fermele mici, unde producţia a scăzut cu 10-15%, în cele mari nu sunt probleme. Norocul nostru este că prima coasă a fost bună şi că avem mâncare pentru vite, dar problema este că deja se consumă furaje din stoc, nu se acumulează pentru iarnă “, a afirmat Frânc.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise