Claudiu Frânc: Cartea de rasă sau registrul genealogic nu poate fi a unui SRL

21

franc_agroClaudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, a făcut o serie de precizări legate de nou apărutul conflict apărut între organizaţia pe care o conduce şi cea a crescătorilor de bălţate din Braşov şi a cerut ca registrul genealogic al acestora să  fie deschis fermierilor, care au contribuit financiar la realizarea lui.

“Noi nu avem nimic cu registrul genealogic de la Braşov şi cerem deţinătorilor acestei baze de date deschiderea ei pentru fermieri pentru că e normal aşa, cartea de rasă nu poate fi a unui SRL. Va trebui, e drept, să vedem la un moment dat şi cum s-au obţinut aceste cărţi, dar până una-alta trebuie să înţelegem că fermierii au plătit pentru toate serviciile. Au plătit pentru înscriere şi lunar pentru evidenţă, se face anual bonitarea, deci în fiecare an, lună de lună ei dau bani pentru servicii. Discutăm aici şi de bani publici, care tot de la fermieri vin, aşa că nu e normal ca atunci când un fermier vine la tine şi îţi cere informaţii, munca ta, care tot pe banii lui a fost făcută, să îi ceri bani ca să îţi elibereze un certificat de origine”, a declarat Frânc, pentru AGRO TV.

Frânc  a decarat că, deşi există ţări în care sunt mai multe registre, nu este de dorit ca şi în România fiecare mare jucător din zootehnie să îşi facă o carte proprie de rasă şi că cel mai bine pentru toţi ar fi ca să fie un singur registru, care să fie cu adevărat în folosul fermierilor.

Citește și
1 Comentariu
  1. Haller spune

    Stimate domn Claudiu Franc,
    Sunteti intr-o mare confuzie , iar mesajele Dvs. catre fermieri sunt de dezinformare voita astfel incat sa da-ti impresia ca le stiti pe toate . Observ ca foarte usor acuzati dar nu cunoasteti nici 1% din ceea ce inseamna activitatea unui Registru Genealogic . Aveti dorinta de a conduce Registrele Genealogice la TOATE rasele , dar in nici intr-un an nu a-ti fost capabil sa depuneti documentele complete pentru obtinerea acreditarii . Sa nu uitati ca fermierii NU inseamna Dl. Dr. vet. Claudiu Franc , iar majoritatea lor va detesta , majoritatea actiunile Dvs. sunt de can can si fatarnicie .
    Daca credeti ca in felul acesta de dezinformare o sa-i ajutati pe fermieri atunci sunteti pe o pista gresita .

Cmentariile sunt închise