Ciuperci româneşti vândute drept italiene: patronul riscă doi ani de închisoare

Peste 40 de kilograme de ciuperci au fost sechestrate de la o firmă din Ravenna de către Corpul de Stat pentru Silvicultură. Operaţiunea începuse de la Potenza: pe timpul unei operaţiuni a Corpului pentru Silvicultură au fost găsite într-un magazin câteva ambalaje cu ciuperci uscate expirate. Anchetele sau extins apoi pe întreg teritoriul naţional pentru a se reconstrui traseul produsului.

 

Astfel s-a descoperit, în cadrul anchetei trimisă procuraturii din Ravenna, că firma în chestiune vindea ciuperci produse în România şi Macedonia drept ciuperci italieneşti.

Patronul firmei a fost denunţat pentru fraudă: riscă o amendă de două mii de euro şi doi ani de închisoare. În total au fost sechestrate 40 de kilograme de produse, atât din magazinele firmei cât şi din magazine de vânzare cu amănuntul care se află în provincia Ravenna, Bologna, Matera şi Potenza.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult