Circa 60 de fermieri riscau să rămână fără ajutorul naţional tranzitoriu din cauza lipsei medicului din localitate

23

DSCN4850Crescătorii de ovine din trei localităţi din Ialomiţa au fost în punctul de a pierde ajutoarele naţionale tranzitorii din cauză că în comunele lor nu exista medic veterinar, care să le elibereze adeverinţele pentru animale.

Fiindcă nu există medic concesionar, cum prevede ordinul 619, nu are cine să le elibereze documentele cu toate tratamentele aplicate oilor, aşa că adeverinţa ce le-a fost eliberată de Direcţia Sanitar Veterinară spunea că animalele nu au tratamentele la zi.

“Astfel, oamenii era câte pe ce să piardă şi această brumă de bani, acest ajutor”, a spus Nicolae Cioranu, reprezentantul asociaţiei oierilor.

Din fericire, situaţia acestora a fost soluţionată cu ajutorul ministrului Agriculturii, care a fost de acord că oierii nu trebuiau penalizaţi din cauza unui document şi a acceptat faptul că medicul concesionar nu ar trebui să fie “atotputernic” în relaţia  cu crescătorii de animale din zonă, aşa că a aprobat modificarea ordinului care prevedea această dependenţă de medicul concesionar din teritoriu şi a oferit o mai mare libertate oierilor.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise