Cioloș: Este nevoie de un efort comun pentru a transforma în oportunități provocările cu care se confruntă agricultura familială

41

Aciolos30octgricultura familială se confruntă în prezent cu o serie de provocări, precum schimbarea climatică și creșterea cererii alimentare, iar pentru a transforma aceste provocări în oportunități este nevoie de un efort comun la toate nivelurile – guvernamental, al instituțiilor internaționale și al organizațiilor societății civile, a declarat vineri comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, în contextul în care Comisia Europeană organizează la Bruxelles o conferință privind agricultura familială.

Comisarul european și-a exprimat, în cadrul conferinței, sprijinul pentru Anul internațional ONU al agriculturii familiale 2014 și a subliniat importanța acesteia în lume.

‘Fermele familiale reprezintă peste 80% din ferme, deci sunt peste 500 de milioane în total. Lumea este hrănită de fermele familiale. Există mai multe tipuri de agricultură familială, de la cea de subzistență, la cea orientată spre piață, intensivă, bazată pe tehnologii moderne. Această diversitate reprezintă un capital. Fermele de familie joacă un rol economic, în termeni de securitate alimentară, dar au și o funcție socială, structurând zonele rurale’, a declarat Dacian Cioloș într-o conferință de presă organizată la CE.

El a adăugat că evenimente de genul conferinței organizate vineri va permite instituțiilor precum CE și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) să arate potențialul agriculturii familiale de a asigura securitatea alimentară, de a crea locuri de muncă și de a administra sustenabil resursele naturale.

‘În condițiile în care ele se confruntă astăzi cu o serie de mari provocări, precum schimbarea climatică și creșterea cererii alimentare, putem avea încredere în aceste ferme de familie, care au arătat mereu o remarcabilă abilitate de a se adapta. Ele sunt parte a soluției. Politica Agricolă Comună le sprijină cu mai multe instrumente”, a mai spus comisarul european pentru agricultură. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult