Cioloş caută instrumente în noul PNDR pentru stimularea întoarcerii românilor din străinătate

36

ciolosRomânii din diasporă sunt, în prezent, o forță economică, după cum a declarat marți premierul Dacian Cioloș.El a adăugat că potențialul investițional al acestora este de zeci de miliarde de euro.

Cioloș a menționat că un domeniu din care România ar avea de câștigat dacă ar fi atrasă diaspora cel al dezvoltării satelor. Premierul a declarat că se intenționează definirea unor instrumente în Programul Național de Dezvoltare Rurală prin folosirea fondurilor europene pentru a stimula întoarcerea românilor în țară și pentru ca aceștia să investească în agricultură.

Citește și
3 Comentarii
 1. Visu-Iliescu Marian spune

  Dle. Prim-ministru Ciolos, singurul lucru pe care trebuie sa-l schimbati in actualul PNDR este unul banal, trebuie sa eliminati din Sub-Masura 6.1 conditia de a fi inregistrati la APIA/ANSVA ca exploatatie agricola cu o valoare economica de minim 12.000 Euro, puteti introduce aceasta conditie inainte de a solicita a-2-a transa.
  Sunt lucruri simple dar eficiente, un tanar care se intoarce in Romania mai vine si cu ceva economii, acestea putand fi foarte utile atat pentru el cat si pentru economia nationala.
  In functiile de conducere ale Agentiilor de gestionare a fondurilor europene ar trebui sa fie managerii eficienti nu functionari care nu au bugetat niciodata propriul fond de economii, restul oamenilor din implementare si control pot fi functionari.
  ASOCIATIA TANARUL FERMIER, va sta la dispozitie cu solutii simple si eficiente pentru absorbtia cu succes a fondurilor europene.
  Cu stima,
  Av. Ing. Marian Visu-Iliescu
  tineriifermieri@gmail.com
  0725.046.044

 2. […] Cioloș a menționat că un domeniu din care România ar avea de câștigat dacă ar fi atrasă diaspora cel al dezvoltării satelor. Premierul a declarat că se intenționează definirea unor instrumente în Programul Național de Dezvoltare Rurală prin folosirea fondurilor europene pentru a stimula întoarcerea românilor în țară și pentru ca aceștia să investească în agricultură. Sursa: agro-tv.ro […]

 3. […] Cioloș a menționat că un domeniu din care România ar avea de câștigat dacă ar fi atrasă diaspora cel al dezvoltării satelor. Premierul a declarat că se intenționează definirea unor instrumente în Programul Național de Dezvoltare Rurală prin folosirea fondurilor europene pentru a stimula întoarcerea românilor în țară și pentru ca aceștia să investească în agricultură. Sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise