17 octombrie 2021 - 12:24

Ciocolată proteică, fără zahăr, inventată la Galați

Stevia a înlocuit zahărul a fost adăugat lapte și alte ingrediente naturale, iar în final a ieși o ciocolată proteică , fără zahăr. Este rețeta inventată de studenții de la Dunărea de Jos din Galați cu care au reușit să scoată pe piață un produs care poate fi consumat de cei cărora nu le este recomandat consumul de zahăr.

Rețeta a fost obținută de echipa de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor care a lucrat mai bine de un an pentru a mixa ingredientele în cea mai delicioasă compoziție.

În final a ieșit un produs fără zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali.

”Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte – se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de  frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, se arată în comunicatul

Green Velvet este primul dintr-o serie de șase produse proteice optimizate din punct de vedere nutrițional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul și la solicitarea unui agent economic interesat să ofere consumatorilor produse sănătoase, bogate în proteine, cu destinație nutrițională particulară.

Ciocolata proteică e disponibilă prin comandă online.