Ciobanii mizează pe sacrificarea a 2,5 milioane de capete de miei pentru Pasti

14

mielddMieii românești nu vor lipsi nici în acest an de pe piață, în preajma Sărbătorilor Pascale, ciobanii mizând pe sacrificarea a 2,5 milioane de capete și pe prețuri cel puțin similare cu cele de anul trecut, respectiv între 10-12 lei kg în viu și între 20 și 25 de lei/kg pentru carnea în carcasă.

Cred că în acest an se vor sacrifica în jur de 2 — 2,5 milioane de miei, mai puțin decât anul trecut, pentru că lumea este tot mai săracă. Anul trecut au fost sacrificați în jur de 3 milioane de miei. Cine a cumpărat altă dată un miel, acum cumpără doar jumătate, iar cine lua jumătate, acum ia numai un sfert. Prețul la intern nu diferă față de anul trecut și este între 10 și 12 lei kilogramul în viu și între 20 și 25 de lei kilogramul la carnea în carcasă”, a declarat președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis, Ioan Câmpeanu.

Acesta a precizat că românii preferă mieii cu o greutate de 9 — 10 kg, cel mult 12 kg, în timp ce italienii cumpără miei cu o greutate mult mai mică, de numai 5-6 kg. În această perioadă, ciobanii români exportă doar în Grecia și Italia, pentru că Turcia a rămas în continuare o piață blocată exporturilor de ovine românești, cu toate că, în ultimul an, au fost făcute eforturi la nivel guvernamental pentru deschiderea acestei piețe. (Sursa AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise