Cinci pensiuni din Bran şi Moieciu, înscrise în programul „Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC”

zapadapadureCinci pensiuni din judeţul Braşov, mai exact din Bran şi Moieciu, s-au înscris în programul „Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC”

Acest program oferă turiştilor cazare în pensiunile rurale atât în perioada Crăciunului, cât şi în perioada sărbătorilor de iarnă. Până la ora actuală, în program s-au înscris pensiuni din judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Neamţ şi Sibiu.

„Turiştii români preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, în special perioada Crăciunului, în familie sau alături de rude şi prieteni sau într-un cadru autentic românesc, plin de tradiţii. Mă bucură să spun că turismul rural este cea mai solicitată formă de turism în perioada Crăciunului, de către români, iar numărul acestora creşte de la an la an. Astfel, ANTREC a decis să introducă un program special dedicat tradiţiilor Crăciunului, la preţuri foarte accesibile, pentru a încuraja şi mai mult alegerea turismului rural drept principala opţiune turistică a românilor”, a declarat Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

Tarifele variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, până la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete. Deşi preţurile nu sunt fixe ca în cazul programului „Vacanţă la ţară”, media este de 500 – 600 lei de persoană, pentru trei nopţi de cazare şi cu cina festivă de Crăciun. „O altă noutate a programului Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât şi în ţările din jur precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia există ortodocşi care sărbătoresc ritul vechi. Programul este complex şi nu include doar masă şi cazare, ci, aşa cum spune numele, familiarizează turiştii cu bogatele noastre tradiţii de Crăciun”, subliniază Mişu Chiruc, preşedintele executiv al ANTREC.

Printre tradiţiile de care vor avea parte turiştii se numără „Neaţa la Moş Ajun”, „Brezaia sau capra rucăreana”, colinde, „vizita lui Moş Crăciun”, „Tăiatul porcului ca în Banat”, “Dansul măştilor” etc. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult