Cifre îngrijorătoare în privința porumbului românesc. Cum arată prețurile în Portul Constanța

Seceta de anul trecut a afectat extrem de puternic producția de porumb, fapt care s-a reflectat și în balanța comercială a țării noastre. Dacă în alți ani ne lăudam cu cifre impresionante în privința exportului, lucrurile au stat cu totul diferit în 2022.

Potrivit unui grafic publicat de AGRI Column, țara noastră a importat 0,72 milioane de tone de porumb în a doua jumătate a anului trecut, în timp ce exportul a înregistrat doar 0,35 milioane de tone. Trebuie menționat, însă, faptul că cifrele prezentate nu conțin comerțul intra-comunitar, în Uniunea Europeană.

În ceea ce privește celelalte mărfuri agricole, România s-a prezentat cel mai bine la grâu și orz. Țara noastră a exportat 2 milioane de tone de grâu și a importat doar 0,63 milioane de tone, în timp ce la orz, exportul a fost de 0,85 milioane de tone, iar importul de 0,10 milioane de tone.

Prețurile în Portul Constanța se mențin deocamdată la cotele obișnuite din ultima perioadă, fără prea mari fluctuații. Porumbul se tranzacționează în jurul valorii de 265 euro/tonă, grâul la 290 euro/tonă, iar orzul la 255 euro/tonă. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole