Chesnoiu, declarații privind raționalizarea alimentelor

Raţionalizarea alimentelor a fost una dintre temele abordate de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, într-o conferinţă de presă pe care a susținut-o duminică, informează AGERPRES.

„Alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii, care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează. Deci nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor, să ajungem ca pe vremurile de dinainte, să luăm alimente pe cartel”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Potrivit ministrului Agriculturii, „toate alimentele sunt de bază”.

„Se discută, se analizează soluţii, pentru a-i proteja pe români să-şi asigure coşul zilnic. În rest, că sunt 6, că sunt 8, că sunt 10, că sunt 15 sau 20 (alimente de bază – n.r.), la finalul analizei, cu siguranţă vă vom prezenta aceste date”, a precizat Adrian Chesnoiu.

Totodată, acesta a spus că analiza va avea în vedere „aspecte care ţin de angajament bugetar, care ţin şi de o echilibrare a pieţei”.

„Faptul că pleacă de la poarta fabricii un produs cu un preţ şi ajunge pe rafturile magazinelor la un preţ majorat, să ştiţi că nu producătorul de alimente, care ştie foarte bine să producă şi să ne pună pe masă alimente de calitate şi la un preţ rezonabil are vreo influenţă, ci de foarte multe ori cei care comercializează aceste produse. Nu de puţine ori am discutat cu fermierii şi cu producătorii de alimente şi îmi spuneau că retailerii nu au acceptat renegocieri de preţuri, nu au acceptat să ajusteze valoarea contractelor, dar cu toate astea, preţurile la raft au crescut. Şi atunci trebuie să ne uităm către cei care fac comerţ, nu către cei care produc”, a menţionat ministrul Agriculturii.

În acest sens, sunt luate în vedere, la nivel guvernamental, „intervenţii echilibrate”, a mai precizat el.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole