20 mai 2022 - 06:59

Chesnoiu: 500 de milioane de euro alocați pentru stoparea creșterii prețurilor!

Românii sunt din ce în ce mai îngrijorați de creșterea prețurilor, care pare că nu se mai oprește, în special la alimente.

Întrebat despre măsurile luate în legătură cu acest fenomen, ministrul Adrian Chesnoiu a declarat, vineri, într-o conferință de presă organizată la Târgu Jiu, că Ministerul Agriculturii a alocat, înainte de începerea războiului în Ucraina, peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional pentru menţinerea preţurilor alimentelor agro-alimentare în cazul unei eventuale lipse a acestora.

„Prima măsură pe care am luat-o înainte să înceapă războiul din Ucraina a fost să cuprindem în bugetul Ministerului Agriculturii acele sume necesare fermierilor români pentru a menţine constantă producţia. Şi am alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional unor programe destinate sprijinirii fermierilor, astfel încât o eventuală lipsă sau penurie de produse agro-alimentare din piaţă să nu creeze o accelerare prea rapidă a preţurilor la principalele produse agro-alimentare. Pentru că asta stă în puterea Ministerului Agriculturii să facă, noi ocupându-ne de politici publice care să asigure producția de alimente, neavând însă atribuții să facem prețuri”, a spus Adrian Chesnoiu.

El a precizat că majorările de preț la alimente pe care populaţia le resimte au avut drept principală cauză creşterea costului energiei şi gazelor naturale.

„Preţurile la alimente ca şi la celelalte produse au pornit de la nişte cauze şi principala cauză a fost creşterea la energie şi gaze naturale, care de mai bine de un an şi jumătate cresc constant, au antrenat un bulgăre de zăpadă care a adus, iată, și agricultura și produsele agro-alimentare în acest mecanism de inflamare a prețurilor”, a mai spus Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.