Cererile de plată au fost depuse de 880.000 de beneficiari pe o suprafață de circa 8,7 milioane hectare

15

ministrul constantinCererile unice de plată au fost depuse până în prezent de 880.000 de beneficiari pentru o suprafață de circa 8,7 de milioane de hectare, comparativ cu 9,8 milioane hectare câte am avut anul trecut, a declarat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

„Astăzi este ultima zi de depunere a cererilor la APIA fără penalități, conform regulamentelor europene. Cererile se mai pot depune până pe 9 iulie, dar cu penalități de 1% pe zi. Până în prezent, comparativ cu anul trecut, avem 880.000 de beneficiari care fie au înregistrat și închis cererile, fie cererile au fost digitizate, pe o suprafață de 8,6 — 8,7 milioane hectare, comparativ cu 9,8 milioane hectare câte am avut anul trecut. Suntem aproape, dar nu la nivelul la care mi-aș fi dorit. Să vedem ce se va întâmpla astăzi, pentru că sunt foarte multe solicitări, dar care vor veni, probabil, și după 15 iunie”, a subliniat șeful MADR.

Acesta le-a mulțumit colegilor din teritoriu care au lucrat în toate weekend-urile începând de la 1 mai pentru a prelua solicitările fermierilor, regretând incidentul de la Satu Mare, unde un angajat al APIA a decedat.

„Le mulțumesc colegilor din țară care au făcut un efort și au lucrat de la 1 mai, poate chiar dinainte, în fiecare weekend. Efortul de activitate al angajaților din APIA nu îl are nicio o altă categorie din administrație, se muncește foarte mult, în stres extraordinar și iată că s-a ajuns și la o astfel de situație pe care o regret”, a menționat ministrul Agriculturii. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise