Cerealele românești se vând în cantități RECORD! Suntem campioni la grâu și orz

România a exportat 179.300 de tone de grâu și 47.700 de tone de orz în ultimele două săptămâni, în afara Uniunii Europene, arată cele mai recente date ale Comisie Europene actualizate în data de 14 martie.

Astfel, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în privința acestor exporturi, relatează economica.net. Ucraina ar fi trebuit să acopere anul acesta 10% din exporturile mondiale de grâu și 17% din cele de orz, însă din cauza războiului, statele net importatoare se văd nevoite să se îndrepte către alți producători.

Potrivit datelor de la Comisia Europeană, România a livrata cele mai mari cantități de grâu din UE; în săptămâna care începe 28 februarie, traderii au livrat peste 122.800 de tone de grâu, iar săptămăna următoare s-au adăugat alte 56.500 de tone. Comparativ, Franța, cel mai mare exportator din acest an, a livrat în cele două săptămâni aproximativ 80.500 tone de grâu.

Printre celelalte țări exportatoare se numără Germania cu 96.300 tone, Lituania cu 47.400 tone și Estonia cu 27.700 tone.

În ceea ce privește întregul an comercial, început la 1 iulie 2021, România a vândut dincolo de granițele Uniunii Europene peste 5,1 milioane de tone de grâu, aflându-se pe locul doi la acest capitol, sub Franța, care a livrat 5,7 milioane de tone.

România se află pe locul doi și la exporturile de orz, cu 1,6 milioane de tone, în timp ce Franța a livrat aproximativ 2,5 milioane de tone de orz de la 1 iulie 2021 și până în prezent.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole