Cerealele romanesti, la mare cautare in SUA si Canada

 Cerealele romanesti certificate ecologic sunt la mare cautare in momentul de fata in Statele Unite ale Americii unde au loc cele mai mari targuri de agricultura ecologica pe continentul american.
 Preturile oferite depasesc asteptarile fermierilor romani, potrivit presedintelui Asocietiei Operatorilor de Agricultura Ecologica, Marian Cioceanu.

“Fermierii romani au fost asaltati, inca din prima zi a expozitiei, de catre mari companii de import cereale, de asociatii ale crescatorilor de animale din SUA si Canada, cu solicitari de cumparare cereale certificate ecologic. Cantitatile cerute sunt enorme, imposibil de acoperit de agricultura ecologica romaneasca, iar preturile oferite au depasit cele mai optimiste asteptari ale fermierilor romani prezenti la targ”, a precizat Cioceanu.

Cresterea preturilor fara precedent la cerealelel certificate ecologic pe piata mondiala se datoreaza nu numai secetei care a afectat culturile agricole dar si utilizarii culturilor agricole pentru producerea biodieselului.

Romania este prezenta la editia din acest an a manifestarii internationale ‘Natural Products Expo East- Biofach Baltimore cu un pavilion national ce reuneste pe o suprafata de 72 de metri patrati 11 companii din acest domeniu: Apiprodex, Vladalex Impex, Agroexim Grup, Ecopet, Bio-Terra, Buculei, Asociatia Cetatea lui Bucur 7 Centre, Manor Impex, Placerea Naturii, Senator Wine, Shalom Bio Food, potrivit capital.ro.

Seful Bio Romania a declarat ca potentialul agriculturii ecologice romanesti a fost remarcat de oficilitati din UE, SUA, IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movement) si de Autoritatea Internatională de Reglementare a Agriculturii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult