CERB ucis de braconieri în județul Mehedinţi

Cinci braconieri au împușcat un cerb într-o pădure din apropierea localității Corcova, din județul Mehedinți.

Cei cinci bărbați au fost reținuți azi-noapte de polițiștii mehedințeni, pentru 24 de ore. În timpul audierilor, ei au declarat că au împușcat animalul pentru consum propriu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, inspectorul principal Nicolae Lohon, a declarat pentru Mediafax că cei cinci indivizi aveau autorizație de vânătoare, dar nu pentru cerbi, care sunt ocrotiți prin lege și pot fi vânați doar în anumite perioade.

Polițiștii din cadrul secției „Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase” din cadrul IPJ Mehedinți au fost anunțați de un pădurar care a auzit focuri de armă și a văzut apoi cerbul ucis.

Bărbații au fost reținuți, ei fiind acuzați de braconaj. Polițiștii le-au confiscat cele cinci arme de vânătoare pe care le dețineau, dar și alicele pe care le foloseau. Ei riscă până la șapte ani de închisoare. Cerbul împușcat a fost predat Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mehedinți.

Acest caz nu este singular, astfel de incidente fiind destul de frecvente în România. În această primăvară, trei bărbați din Borșa, județul Maramureș, au ucis patru căprioare și un cerb în județul Suceava, iar în luna august doi localnici din satul Mateiaș din județul Brașov au fost prinși în timp ce încărcau un cerb împușcat într-o mașină.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/cerb-ucis-de-braconieri-%C3%AEn-jude%C8%9Bul-mehedin%C5%A3i-144314540.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult