Cele mai scumpe dulceturi din lume sunt produse in Romania, de The Art of DAR

38

Pe 22 octombrie, la standul Romaniei din cadrul targului „Global Food Marketplace”– SIAL, Paris, hala 6, in prezenta ambasadorului Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru si a altor oficialitati, a fost lansata marca The Art of DAR, sub care sunt produse dulceturi si miere din doua regiuni ale Transilvaniei: Tarnava Mare si Valea Barcaului, reprezentate de Fundatia ADEPT Transilvania si AGAPIS, Salaj. 


Produsele sunt unice si acest lucru se datoreaza calitatii superioare a produselor: mierea din Valea Barcaului si gemul, preparat după o reteta speciala a Gerdei Gherghiceanu din Viscri, regiunea Tarnava Mare. Aceste zone sunt recunoscute pentru biodiversitatea lor si pentru pamantul curat, fara urma de ingrasaminte chimice sau insecticide.
Pentru produsele naturale si pline de poveste din inima Transilvaniei, cei mai buni mestesugari locali au creat un ambalaj special, din sticla, argintat, realizat manual si inseriat, cu lingurita de argint cu logo-ul zonei si suport din stejar lustruit cu ceara de albine.
Pentru fiecare produs vandut vor fi plantati cinci stejari, care vor purta numele celui care a cumparat borcanul cu bunatati din Transilvania.
Gemurile si mierea de albine The Art of DAR au fost lansate pe piata intr-o serie limitata, cate 1001 de bucati pentru fiecare zona: Tarnava Mare si Valea Barcaului.
Actrita Maia Morgenstern sprijina produsele The Art of DAR, aparand in clipul de promovare a acestora. “Se spune ca muza artei este natura, cu sunetele ei, cu vietuitoarele ei. Transilvanenii sunt oameni darnici. Din fructe sanatoase, au creat gem după o reteta foarte speciala,  iar de la albine au cules aurul dulce. Astfel, au  creat arta DAR-ului. Ca sa le dea acestor produse luate de la natura, locul pe care il merita, sticlari, tamplari, mestesugari din Valea Barcaului si Tarnava Mare, au muncit cu propriile lor maini, zile-ntregi si i-au creat ambalajul. O adevarata opera de arta.”, spune actrita.
Produsele The Art of DAR sunt create pentru promovarea regiunilor Tarnava Mare si Valea Barcaului, a biodiversitatii bogate a acestora,  a mestesugarilor si produselor locale.
Produsele The Art of DAR, unice in lume, pot fi cumparate de pe site-ul www.artofdar.ro, din data de 22 octombrie.

Surse:

{youtube}PIA2nQ2u95s{/youtube}

Fundatia ADEPT protejeaza peisajele unice din Transilvania, biodiversitatea lor si comunitatile de fermieri din zona. Ecosistemul rural al Transilvaniei este rezultatul unei interactiuni armonioase intre natura, societate si economie. ADEPT identifica disfunctionalitatile, punctele slabe si le solutioneaza prin asistenta practica si acces la finantare.

Fundaţia AGAPIS este o organizatie non-guvernamentala, implicata constant in proiecte pentru comunitate inca din anul 1997. La inceput, a fost doar o organizatie locala, concentrata pe dezvoltarea comunei Ileanda (jud. Salaj), implementand proiecte sustinute de initiative locale.
Astazi, fundaţia AGAPIS este una dintre cele mai active si mai experimentate ONG-uri locale, avand ca obiectiv dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din judetul Salaj .

Citește și

Cmentariile sunt închise