Cele mai sănătoase 4 legume de vară

6

Legumele ţin bolile la distanţă. Aşadar, să ne bucurăm  de ele în plin sezon. Iată care sunt cele mai sănătoase dintre ele.

Roşia scade riscul de cancer

„O dietă bogată în tomate scade riscul apariţiei cancerului de prostată, dar şi a altor forme de cancer, cum ar fi al tractului digestiv”, spun cercetătorii. 

Aceasta deoarece roşiile, dar şi tomatele conservate, au un nivel ridicat de nutrienţi, acea substanţă numită licopen, un puternic antioxidant pe care-l găsim în fructele şi legumele colorate. Licopenul poate preveni, dar şi trata, diverse tipuri de cancer.

Acest nutrient poate ajuta la scăderea colesterolului rău din sânge, care poate creşte riscul de infarct.

 

Varza creşte imunitatea

Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu.

Toate aceste caracteristici o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Aşadar, contaţi pe această legumă în sezonul rece! Previne virozele respiratorii şi răcelile de toamnă.

Castraveţii, buni pentru piele

Consumul regulat de castraveţi ajută persoanele care care suferă de probleme ale presiunii sângelui. Potasiul, magneziul şi conţinutul de fibre aduc presiunea sângelui la un nivel normal. De asemenea, este recomandat diabeticilor şi are proprietăţi benefice pentru piele şi ochi.

Prazul ajută digestia

Dacă mâncaţi praz veţi avea o digestie mai bună şi veţi uita de constipaţie, balonări sau bilă leneşă. Mai mult, fibrele solubile încetinesc absorbţia zahărului în sânge, ceea ce le permite şi diabeticilor să mănânce din când în când o prăjitură.

În plus, pectina conţinută ne satură rapid, ceea ce reprezintă un real ajutor în timpul curelor de slăbire.

Citește și

Cmentariile sunt închise