Cele mai sănătoase 10 alimente din lume

58

Topul a fost realizat pe baza informaţiilor dintr-o carte inspirată de cercetările lui JI Rodale (1898-1971), omul care a iniţiat dezvoltarea fermelor organice în Statele Unite. Alimentele de mai jos conţin nutrienţi de mare importanţă pentru buna funcţionare a corpului uman, nutrienţi slab prezenţi în alimentaţia modernă, scrie mnn.com. 

Peştele

“Iată un animal care nu consumă hrană obţinută cu ajutorul chimicalelor, cum se întâmplă în cazul vitelor, de exemplu. Trăieşte şi se hrăneşte din ape pline de minerale”, spune JI Rodale. Rodale se referă îndeosebi la peştele de apă sărată.

Algele

“Sunt bogate în potasiu. Se pare că numărul mic de cazuri de rinită alergică din Orient se datorează consumului mare de alge”. Pe lângă potasiu, alegele conţin iod, proteine, magneziu şi alte minerale, în cantităţi mai mari decât în cele mai multe din legume.

Ciupercile

Sporii prin care se înmulţesc ciupercile sunt “ucişi” de pesticide, astfel încât singura soluţie este creşterea ciupercilor într-un mediu organic, cu îngrăşământ natural. Sunt bogate în fier şi proteine.

Măcrişul de baltă (Năsturel)

Această plantă nu creşte niciodată cu fertilizatori chimici. Conţine mai mult fier decât spanacul.

Afinele

Afinele din sălbăticie au mai mulţi antioxidanţi decât cele cultivate, însă, indiferent unde cresc, afinele sunt excelente pentru a contracara sensibilitatea la insulină, sensibilitatea care poate duce la diabet.

Orez sălbatic

Bogat în vitamine, fibre şi vitamine B, orezul sălbatic este recoltat de secole, din canoe, de triburile amerindiene care locuiesc în unele zone din Wisconsin, Michigan şi Minnesota.  

Carne de vânat

Animalele care se hrănesc în sălbăticie, departe de câmpurile tratate, au o carne mult mai sănătoasă. Carnea de vânat nu are hormoni, antibiotice şi nici bacteria rezistentă la antibiotice, întâlnită adesea în ferme. Carnea de vânat are şi mai puţine calorii, mai puţine grăsimi saturate şi niveluri scăzute de colesterol.

Sirop de arţar

Rodale recomanda ca zahărul alb să fie scos din alimentaţie, iar omul să consume sirop de arţar. Ai nevoie de doar o picătură de sirop de arţar pentru a îndulci cafeaua sau pentru prăjiturile pe care le faci. Oamenii de ştiinţă au descoperit recent în siropul de arţar 50 de compuşi care lupta cu cancerul şi bolile de inimă.

Miere

Mierea e bogată în antioxidanţi şi deseori este folosită ca antiseptic la răni. Conţine fitoestrogeni, iar aceştia previn apariţia cancerului de sân şi de prostată.

Alune de pădure

Sunt bogate în proteine şi conţin câteva minerale strict necesare organismului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult