Cele mai productive culturi, în Vestul României

45

floarea soarelui

Randamentul mediu al culturilor de grâu, porumb şi floarea-soarelui din Câmpia de Vest sunt cele mai mari din România, informează UkrAgroConsult pe baza informaţiilor INS. Conform datelor, media productivităţii culturilor din această regiune depăşeşte cu 46,2% media pe ţara.

Conform datelor, productivitatea culturilor de porumb şi floarea-soarelui din Câmpia de Vest a depăşit cu 33% media ţării în anul 2012 – performante determinate cel mai probabil de afluenţa investitorilor străini (în special italieni) din această regiune, considera compania ucraineană. Pe de o parte, investitorii au ales regiunile cu cea mai mare productivitate, pe de altă parte consolidarea terenurilor în ferme mai mări a determinat şi creşterea randamentului mediu. Climatul natural al Câmpiei de Vest este favorabil cultivării acestor plante, ceea ce a contribuit şi ea la creşterea productivităţii medii, considera UkrAgroConsult.

În ceea ce priveşte volumul total produs, judeţele cu cea mai mare producţie se afla în regiunile sudice din România – judeţele de pe malul Dunării, unde se găsesc cele mai mari suprafeţe arabile din ţară. Peste jumătate din grâul produs în România, împreună cu 60% din floarea-soarelui şi 40% din porumbul produs, sunt recoltate în sudul şi sud-vestul ţării. Zona de vest a avut, de asemenea, performante bune la porumb în 2012, fiind responsabilă pentru 18% din producţia totală a anului 2012, arata datele UkrAgroConsult. (Sursa agrobroker.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise