Cele mai periculoase "bunătăți" de pe masa de Crăciun

Cele mai periculoase “bunătăți” de pe masa de Crăciun Crăciun fără curcan, porc și dulciuri muuulte nu există! Așa spune tradiția, așa spunem și noi, chit că alimentele din ziua de astăzi nu prea mai au multe în comun cu hrana sănătoasă de pe vremea părinților și bunicilor noștri. Dacă nu putem renunța la tradiție (și nu putem!), măcar să sortăm preparatele. Pentru un scop nobil: să ne protejăm sănătatea și… silueta.
Specialiștii de la sanatate.ele.ro au întocmit un minitop al celor mai periculoase alimente de la masa de Crăciun…


Pielea de pui și de curcan

Pielea păsărilor este pliăa de grăsimi saturate chiar și înainte de a fi unsă cu ulei și pusă la cuptor. Evită, așadar, pielea, deoarece grăsimile pot contribui puternic la crețterea nivelului de colesterol, într-o perioadă în care oricum cedezi unui număr mai mare de tentații.
Slănina și untura

Cu un conținut de grăsime uriaș, slănina și untura sunt de obicei și sărate cu generozitate. Evită aceste grăsimi concentrate, care îți pot afecta sistemul circulator, dar și ficatul și pancreasul.
Bomboanele de pom

Toate dulciurile de Crăciun pot deveni un pericol, deoarece riscul de a le consuma în exces este mai mare în această perioadă a anului. Bomboanele de pom sunt însă cel mai sus pe listă, deoarece în aceasta perioada mulți producători investesc mai mult in ambalajul colorat decât în ingrediente. Verifică cu atenție lista de ingrediente a bomboanelor și dulciurilor de Crăciun! Când zahărul este singurul ingredient pe care îl recunoști într-o listă lungă de E-uri, optează pentru un desert făcut în casă.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/bunatati-periculoase-masa-craciun-427225.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult