Cele mai noi detalii despre IMM Invest Plus 2022 – Buget MAJORAT

Guvernul României a aprobat majorarea cu peste 10 miliarde de lei a plafonului total al garanțiilor pentru programul IMM Invest Plus 2022, care vine la pachet cu o serie de modificări față de vechiul IMM Invest.

Astfel, plafonul total al garanţiilor crește de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei, iar numărul beneficiarilor acestei scheme va crește de la 10.704  la 24.786, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Bugetul schemei de ajutor de stat pentru ajutorul de stat sub formă de grant crește de la 1.93 miliarde lei la aproximativ 390 milioane euro, echivalentul în lei.

Prin aceste îmbunătățiri, întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie sunt incluse în categoria beneficiarilor eligibili în cadrul subprogramelor Garant Construct și Innovation.

Directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu, a dat mai multe explicații cu privire la principalele modificări aduse în programul IMM Invest Plus, într-un interviu pentru DCNews.

”Programul acoperă cam toată gama de operatori economici de pe teritoriul României. Rămân aceleași facilități ca și în vechiul program numai că intervin unele modificări în bine față de vechiul program. Acum avem schema cadru ajutor temporar pentru întreprinderile afectate în urma agresiunii Ucrainei de către Rusia și aici, în primul rând se acordă două facilități care pot fi cumulate: este vorba de un credit de investiții pentru 6 ani și un credit capital de lucru căruia i s-a dublat perioada de la 3 până la 6 ani și le pot cumula, maxim zece milioane investiții, maxim 5 milioane capital de lucru. Dacă pe IMM Invest pentru Covid maxim era 10 milioane, acum creditele se pot cumula, putând să acceseze 15 milioane de lei.

- Publicitate -

”O altă modificare este perioada. Perioada IMM Invest nu era decât de 8 luni de zile în care statul practic suporta dobânda, comisionul de garantare, de risc și de administrare. Acum practic avem 12 luni de zile în care costurile accesării unui credit sunt suportate de către Fondul de Garantare, adică de către Guvernul României.

”S-a modificat și garanția. Dacă pe IMM Invest aveam 80% garanție, pe programul IMM Invest Plus garanția este de 90%. O altă modificare o reprezintă bugetul care practic s-a dublat, de la 7,5 miliarde, Guvernul l-a dublat, avem peste 17,5 miliarde plafon de garantare care se împarte pe fiecare program și pe fiecare finanțator”, a declarat Dumitru Nancu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole