Cele mai importante evenimente agribusiness din Moldova încep mâine la Iași

29

Agralim-851 (1)

În 2013 cele mai importante evenimente din agricultură în Regiunea de Nord-Est se desfășoară la Iași, în perioada 26-29 septembrie, la Centrul Expozițional Providența. Este vorba de cel mai mare târg agricol din zona Moldovei, Târgul pentru Fermieri AGRALIM, Forumul Agricol și Gala Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură pentru Regiunea de Nord-Est.

Cel mai mare târg agricol din zona Moldovei

Târgul AGRALIM oferă o reprezentare echilibrată a domeniilor de interes pentru fermieri și facilitează totodată întâlnirea acestora cu specialiști din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori și specialiști ai Direcțiilor pentru Agricultură, ai altor direcții descentralizate, reprezentanți ai autorităților de la nivel central, local și județean, cadre universitare și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai mass-media. Ediția din 2013 a Târgului pentru Fermieri AGRALIM va avea două zone de interes: AGROFARMA (Târg pentru agricultură, mașini și utilaje agricole) și AGROZOO (Târg pentru zootehnie).

Participanţi de anvergură națională și internațională la Forumul Agricol de la Iași

Cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor şi specialiştilor în agricultură în regiunea de Nord-Est se va derula la Iaşi, în perioada 26 – 27 septembrie 2013, la Centrul de Conferințe Providenţa. Forumul Agricol 2013 are ca tematică generală „Exemple de succes și modele europene de activități în agricultură”. Peste 400 de fermieri, antreprenori și specialiști din domeniul agricol vor lua parte la conferințele de specialitate organizate în acest an la Centrul de Conferințe Providența.

Forumul Agricol Iași 2013 continuă tradiţia invitaţilor de marcă din ţară şi străinătate, care vor împărtăşi participanţilor, în cadrul conferinţelor de specialitate, exemple şi soluţii de bună practică. Printre aceștia se numără: Miroslav Vräblik, Președinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta „Modelul ceh – Soluții de rentabilizare a activității de creștere a producției în fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre „Producția de porci din Danemarca – cum să produci 35 de purcei de scroafă per an” (Martin Andersson va răspunde la întrebarea cum reușesc producătorii danezi de porci să producă carne de porc la cel mai mic cost din Europa); Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms – fermă mixtă recunoscută din Anglia, care va împărtăși fermierilor români din experiența sa în “Managementul în ferma unei familii cu o tradiție de 800 de ani în agricultură”; Dr. Medgyessy Istvan, din Debrecen, Ungaria, specialist în agricultura bio, pe care o utilizează în ferma proprie de 300 de hectare și care exportă produse în Elveția, Norvegia, Austria, Franța, Olanda, Germania, a studiat în SUA și Europa de Vest; Tașcu Caraman, fermier din județul Tulcea cu peste 3.500 de hectare, unul dintre cei mai renumiți crescători de berbecuți din țară, aflat pe locul 35 în “Top 50 fermieri din România”; Iulian Mihai Traciuc, singurul cultivator de arbori de Paulownia din Regiunea de Nord-Est, plantație situată în Comuna Movileni, Județul Iași; Bogdan Chirvăsuță, manager de fermă în județul Dolj, a trecut cu brio de perioada de conversie spre cultura certificata ecologic (aplică în ferma sa experiența câștigată într-o fermă organică din Virginia); Alexandru Vulpe, fermier din localitatea Frumușeni, județul Arad, cercetător român care a ajuns după aproape 35 de ani de muncă în pomicultură, cel mai mare producător de cătină din ţară.

Citește și

Cmentariile sunt închise