CELE MAI CĂUTATE ZONE PENTRU PETRECEREA SĂRBĂTORILOR RĂMÂN CELE RURALE

42

Cele mai căutate zone pentru a petrece Paștele rămân și în acest an cele rurale, pentru pensiunile tradiționale, stațiunile balneare, dar și zone precum Valea Prahovei, Rucăr-Bran, Bucovina și Maramureș locurile de cazare fiind deja ocupate aproape integral, unele chiar de la începutul anului, au declarat operatorii și patronatele din turism.

În ceea ce privește tarifele, un pachet cu trei nopți cazare la un hotel de trei stele de pe Valea Prahovei, cu demipensiune și masa festivă de Paște, costă 1.250 de lei. „Cei mai mulți români petrec Paștele în România. Sunt foarte căutate pensiunile din Rucăr-Bran, Valea Prahovei, sunt ocupate toate, unele încă din ianuarie, de asemenea, cele din nordul Moldovei sunt rezervate de mult, Bucovina.

Pe litoral sunt deschise numai câteva hoteluri. Și stațiunile balneo au căutare, de exemplu Băile Felix este o destinație foarte vândută”, a declarat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea. El spune că se vinde ce este bun și ieftin, dar și locurile foarte scumpe, ”problema” fiind la ofertele medii. Agențiile de turism au însă în ofertă pentru perioada de Paște și destinații externe, precum Bulgaria, Grecia, Portugalia ori croaziere pe Mediterană sau vacanțe exotice în Dubai sau Zanzibar.
La rândul său, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, spune că românii aleg să petreacă în stil tradițional, astfel că turismul rural este cel mai cautat. „Este o sărbătoare de reîntoarcere la tradiții. Cele mai căutate zone sunt Rucăr-Bran, Sibiu, Maramureș, nordul Moldovei, unde este dezvoltat turismul rural. În jur de 40-50% din locurile scoase la vânzare sunt deja ocupate. Mai sunt ofertele făcute de hoteluri în zonle accesibile și tradiționale, de exemplu Valea Prahovei, care va fi plină, ca de obicei. El a menționat că și sectorul balnear e căutat, precum Valea Oltului, Băile Felix, Covasna. (Sursa: Bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise