Cele 3 măsuri URGENTE pentru agricultura românească – Ce vor fermierii

Despre greutățile prin care trece agricultura românească discutăm deja de ani buni, însă măsurile concrete pentru îmbunătățirea situației au întârziat să apară. În emisiunea ”Agroproiect de succes”, reporterul AGRO TV Marius Milea a stat de vorbă cu fermierul Ștefan Gheorghiță, membru al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Acesta a trecut în revistă cele mai urgente măsuri pe care clasa politică ar trebui să le ia pentru a salva agricultura românească.

Potrivit fermierului brăilean, fundația care trebuie construită de oficiali este compusă din trei elemente: legea arendei, legea creditului funciar și un cadru fiscal corect.

”În primul rând, avem nevoie de o lege a arendei. Ce rezolvă aceasta? Acces la fonduri europene egal pentru toți, acces la bancă egal pentru toți, cu o singură condiție: cei care vor să respecte regulile financiare, să plătească taxe, impozite și tot ce trebuie să plătească.

În al doilea rând, legea creditului funciar. Dă-i posibilitatea fermierului să acumuleze capital, dar capital important pentru tine ca țară. Dacă fermierii tăi sunt puternici, și tu stai bine; dacă ei sunt amărâți, se nasc azi și mor mâine, nu ai făcut nimic, ai o agricultură fărâmițată și mereu ești în pericol să vină alții să o cumpere.

Trei: fă un cadru fiscal corect și sănătos, astfel încât să fie ușor de aplicat. Trebuie să avem o economie rurală și agricolă sănătoasă, altfel nu merge. Vrem să accesăm fonduri europene, dar ambele exerciții au avut condiția contractelor de arendă de 7 ani. Păi dacă nu ai, ce faci? E vina ta că nu ai? Asta ar trebui noi să facem înainte de toate. După ce aranjăm această fundație, putem să discutăm de ce construcție vrem”, a explicat Ștefan Gheorghiță.

Ediția integrală a emisiunii realizată în ferma lui Ștefan Gheorghiță, din Roșiori, județul Brăila, poate fi urmărită pe canalul de youtube Agro TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole