Cel mai mare oier din România își cumpără vapor de 5 milioane de dolari

Dumitru Andreșoi, fermier și om de afaceri din județul Hunedoara, este cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, fiind de asemenea și președintele Asociației Crescătorilor de Ovine ”Dacia”. Deținând efective de animale care se ridică la peste 20.000 de oi mamă, oierul hunedorean se pregătește acum să-și ducă afacerea la nivelul următor.

Dumitru Andreșoi se pregătește să achiziționeze, în scurt timp, un vapor pentru transportul animalelor, în valoare de 5 milioane de dolari. Nava a fost modernizată recent și are o capacitate de a transporta aproximativ 30.000 de animale.

”Suntem în ultima fază, negocierile au fost încheiate, acum se verifică toate actele, iar dacă totul este în regulă, săptămâna viitoare semnăm contractul. O navă pentru transportul animalelor în viu, atât pe bovine, cât și pe ovine, una dintre navele mari, care a fost modernizată în urmă cu trei ani. Îndeplinește toate normele, nu are nicio interdicție în niciun port. Asta am verificat foarte mult, pentru că e foarte important să încarce din toate porturile.

Am văzut 10-15 nave, am pus în balanță toate plusurile și minusurile și am considerat că nava aceasta este potrivită, deși este o navă mai mare, mai scumpă. Am stabilit la 5 milioane de dolari, era mai mult, dar am negociat. (…) Vasul are o capacitate netă de transport de 1.600 de tone. Dacă scădem undeva la 250-300 de tone furajele, rămân cam 1.300 de tone de greutate netă. Dacă animalele au cam 40 de kg, putem transporta undeva la 25.000-30.000 de animale”, a precizat Dumitru Andreșoi, pentru AGRO TV, într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

23 COMENTARII

 1. Bună sugestie ! Nu neapărat abator gen Compaxo – Olanda, unde se sacrifica 6-7 mii de porci pe zi, care vinde chiar și in în China. E complicat sa vândă 30 000 de carcasă, pe care le abatorizează in max o săptămână, apoi ce face cu abatorul ?

 2. DESIGUR, AM VINDUT PADUREA, PETROLUL, TOTUL,….ACUM SI …OILE,… SI TOTUL! SA VA ZIC O POVESTE REALA! ERA PRIN ANII ’85,’86 SI AM CUNOSCUT, MUNCIT LA O FABRICA MARE, CU COLEGI CARE O PERIOADA CUPRINSA INTRE 6 LUNI-1 AN CHIAR, AU FOST IN 2 SERII, FUSESERA LA FORMARE INTR-O TARA DUN VEST, TRIMISI PTR SPECIALIZARE! IN PAUZE, LA O BERE DUPA UN MECI DE FOTBAL LA SFARSIT DE SAPTAMANA, DISCUTAM, POVESTEAM! IAR UN TIP MARCU, CARE FUSESE LA FORMARE IN 2 SERII, ERA BUN MESERIAS, MI-A ZIS ODATA, ASTA IN URMA UNOR DISCUTII IN CONTRADISCTORIU: ,,ASCULTA LA MINE AICI NOI ROMANII SUNTEM NISTE LASI SI SUNTEM IN STARE SA VINDEM INCLUSIV NEVASTA PTR 100 DE MARCI SAU FRANCI SI SA IL RUGAM PE TIP SA FIE ATENT, SA DEA MAI USOR IN EA, CA DE, ARE COPII, TREBUIE SA FIE APTA DUPA SA GATEASCA, SPELE, SA FIE NEVASTA.

   • am spus ca suntem ofticosi.
    Daca face, de ce face daca sta este lenes!
    Omule, felicitari, macar daca ti-ar urma si altii exemplul!
    Cand vii cu branza pe piata, sa ne anunti. Sigur este curata!

  • Ești un prost Ioane șii mare pacat că stie si familia ta dar acum te stie țara esti unu care moare ca altu are și are pe muncă cinstită

 3. …dupa ce faci ceva,orice,vin destui sa’t dea sfaturi care mai de care mai prețioase.
  Parc’ar fi mare branză sa vinzi ceva,dar mai intai să ai ce vinde.
  Omul vinde oile sale,cui vrea el,ce griji isi fac unii
  dar oare’s toti consumatori de carne de oaie?

 4. Nea Dumitru, felicitari pentru decizia luată, acum cu aceasta achizitie vei putea vinde marfa direct la beneficiari fara intermediari

 5. Calculul dlui oier este greșit. Sunt condiții dure pentru asigurarea confortului animalelor la bord pe timpul transportului (spațiu, ventilatie, apa). Cred ca va putea transporta (legal) maxim 6000 capete de berbecuț la un voiaj. Vezi cazul navei Queen Hind (capacitate de transport 3400 to, număr maxim legal de 10.000 capete care a fost încărcată ilegal cu 14.800 capete și s-a răsturnat în portul Midia). Oricum, succes!

 6. Felicitări!,o sa aveți nevoie de personal cu experiență, pentru o organizare bună,eu am lucrat în domeniul nu este ușor,dar se poate ,încă odată felicitări !!

 7. Mult succes ,noroc și sănătate! 20 000 de oi e greu și să le numeri ,dar să le îngrijești ,să comercializezi produsele, să procuri furajele ,etc ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole