20 ianuarie 2022 - 04:54

Cel mai frumos taur, premiat la Parada Taurilor organizata de SEMTEST BVN Mures

Defilare spectaculoasă în județul Mureș! Zeci de tauri, care mai decare mai arătoși s-au perindat prin fața fermierilor, pentru a-și pune în valoare calitățile și temperamentul. Astfel, fermierii au putut să-i analizeze și să aleagă taurul cu cele mai bune gene.

Evenimentul a avut loc la Sângeorgiu de Mureș în data de 5 octombrie și a fost organizată de SEMTEST BVN Mureș. A fost o adevărată sărbătoare a bovinelor, iar cei 30 de tauri care au participat la paradă au dovedit că există în țară material genetic la cel mai înalt nivel, atât pentru animalele de carne cât și pentru cele de lapte. Exemplarele prezentate la Parada Taurilor rivalizează din punct de vedere genetic cu cele din occident.

Evenimentul este deja consacrat, fiind la cea de-a XVII-a ediție. Astfel, au fost prezenți la fața locului fermieri și operatori de însămânțări artificiale din toată țara. 

Colegul nostru, reporterul AGRO TV Marius Milea, a fost prezent la paradă și a stat de vorbă atât cu organizatorii, cât și cu fermierii care au participat la eveniment.

”Evenimentul nostru se axează în primul rând pe stabilitate, pentru că genetica trebuie să aibă continuitate. Ea înseamnă muncă și selecție ani la rând”, a precizat directorul SEMTEST BVN Mureș, Valer Radu Sician. Acesta a mai vorbit și despre noutatea din acest an, și anume Mister Parada Taurilor 2019, unde fermierii au ales cel mai frumos taur. Numele lui este Vincenzo, din rasa Bălțata Simmental și se află pe locul 8 în ierarhia mondială de specialitate.

Pentru a afla mai multe detalii, dar și pentru a vedea imaginile cu superbii tauri, urmăriți materialul următor.