”Cel mai bun soi de grâu românesc” – Recomandarea fermierului Marian Popa

Într-un an agricol ca acesta, cu costuri mari de înființare a culturilor și prețuri din ce în ce mai scăzute ale grâului, rapiței și ale altor mărfuri, cantitatea va face diferența. De aceea, este important ca fermierii să aleagă soiurile potrivite, care să ofere producții cât mai mari, dar să pună accentul și pe tehnologia de cultură.

În acest sens, fermierul Marian Popa, din județul Teleorman, vine cu o recomandare pentru fermierii români. Este vorba despre soiul de grâu care i-a oferit cele mai bune producții anul trecut și despre care spune că este ”cel mai bun soi de grâu românesc”.

”Aș spune ceva despre cultura grâului și soiurile de grâu, poate este interesant pentru fermierii care nu știu. Fundulea a scos, de anul trecut, un soi de grâu Abund; este un soi pe care eu îl cultiv de 3 ani, practic am făcut cercetare alături de dânșii și anul acesta iese pe piață cu sămânță. Este un soi foarte bun, care se aseamănă foarte mult cu soiurile de grâu străine, cu producție mare. Anul trecut am obținut 8 tone/hectar, în codiții de neirigat. Eu am acest soi Abund pe 150 de hectare, am văzut ce producții are, este practic cel mai bun soi românesc”, a precizat fermierul Marian Popa, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit declarațiilor precedente ale fermierului la AGRO TV, producția medie de grâu din ferma sa, în 2022, a fost de 6,5 tone de grâu/hectar. Mai multe detalii despre toate soiurile pe care le-a cultivat puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole