19 octombrie 2021 - 12:29

Cei mai gustați cartofi din lume cultivați pe domeniul… IT

Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din SUA- 98.000 ha – este, potrivit unui nou raport al NBC, furnizorul principal de cartofi pentru lanțul de restaurante McDonald’s, în America. 

Citând date de The Land Report și propriile sale cercetări, NBC a spus că terenurile din statul Washington pe care sunt cultivați cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt atât de vaste încât se pot vedea din spațiu, scrie Adevarul.   

Cartofii, morcovii și cepele sunt doar câteva dintre legumele cultivate în interiorul imperiului agricol al fostului șef Microsoft. Gates deține peste 28.000 de hectare de boabe de soia, porumb, bumbac și orez în Louisiana, circa 8.000 de hectare de boabe de soia în Nebraska și aproximativ 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe câmpuri cultivate cu cartofi care merg direct către lanțurile de restaurante McDonald’s.  

Potrivit cercetărilor The Land Report, terenul este deținut direct și prin entități terțe de Cascade Investments, vehiculul personal de investiții al lui Gates. Alte investiții ale Cascade includ compania de siguranță alimentară Ecolab, distribuitorul de mașini second-hand Vroom și Canadian National Railway.

După ani întregi de rapoarte că achiziționa terenuri agricole în locuri precum Florida și Washington, The Land Report a dezvăluit că Gates, care are o valoare netă de aproape 121 miliarde de dolari conform Forbes, a construit un portofoliu masiv de terenuri agricole cuprinzând 18 state. Cele mai mari exploatații ale sale se află în Louisiana (69.071 acri), Arkansas (47.927 acri) și Nebraska (20.588 acri). În plus, el are o participație la 25.750 de acri de teren tranzitoriu de pe partea de vest a Phoenix, Arizona, care se dezvoltă ca o nouă suburbie.

Averea familiei Gates este evaluată la acest moment de Forbes la 130,5 miliarde dolari, locul 4 în clasamentul miliardarilor.