CEC Bank oferă credite pentru beneficiarii SAPS, campania 2013

24

banifffs

CEC Bank lansează cel de-al XXII-lea produs de finanţare implementat în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. (FNGCIMM), în baza convenţiilor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţa (SAPS) – Campania 2013.

Creditele pot fi obţinute atât de către persoanele fizice, cât şi de persoanele juridice care prezintă adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA , prin care se confirmă îndeplinirea condiţiilor generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Împrumutul se acordă în lei, valoarea finanţării fiind de maximum 90% din valoarea subvenţiilor cuvenite din SAPS, denominata în lei. Clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.

Costurile practicate în prezent de CEC Bank pentru aceste finanţări sunt următoarele:

  • dobânda cuprinsă între 8,33% şi 8,83%, în funcţie de clasă de performanţă financiară în care se încadrează clientul;
  • comision de gestiune de 0,35% şi comision de acordare de 0,5%, aplicate la valoarea creditului acordat şi percepute la acordarea creditului.

Creditele dispun de garanţia emisă de FGCR sau FNGCIMM, care reprezintă un procent de până la 80% din valoarea creditului acordat. Rambursarea finanţării se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai târziu de data stabilită în convenţiile încheiate de bancă cu APIA, FGCR/FNGCIMM sau în actele adiţionale ulterioare.

“Suntem la al XXII-lea program implementat în parteneriat cu APIA şi fondurile de garantare şi confirmăm astfel încă o dată faptul că CEC Bank se implica activ în susţinerea clienţilor, în marea lor majoritate IMM-uri, care activează în agricultură. Prin acordarea acestor finanţări, clienţii beneficiază de dobânzi şi comisioane avantajoase, precum şi de majorarea valorii creditului punte, aceasta ajungând până la 90% din suma cuvenită din SAPS”, a declarat domnul Radu Graţian Ghetea, Preşedintele CEC Bank.

Finanţând capitalul de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente a beneficiarilor eligibili, CEC Bank a reuşit din anul 2008 şi până în prezent să acorde sprijin pentru aproximativ 66.000 de fermieri, valoarea creditelor acordate fiind de peste 1.350 milioane lei.

Citește și

Cmentariile sunt închise