CEC Bank a lansat Creditul APIA- Zootehnie (ovine, caprine)

20

banifffs

CEC Bank a anunțat lansarea Creditului APIA – Zootehnie (ovine/caprine), implementat în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), în baza convenţiilor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile ovine şi caprine 2013.

Clienţii eligibili care pot accesa aceste tipuri de credite sunt beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sector zootehnic la speciile ovine/caprine, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional. Prima pe cap de animal este în cuantum de 30 lei.

Creditele se acordă în lei, iar valoarea creditului poate fi între 85%-90% din suma cuvenită, prevăzută în Adeverinţa eliberată de APIA, în funcţie de performanţă financiară a clientului.

Costurile practicate de CEC Bank pentru finanţarea acestor clienţi sunt următoarele:

  • dobânda cuprinsă între 8,33% şi 8,83%, în funcţie de clasă de performanţă financiară în care se încadrează clientul;
  • comisionul de gestiune de 0,35% şi comision de acordare de 0,50%, aplicate la valoarea creditului acordat şi percepute de bancă la acordarea creditului.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor în cadrul PNDC în sectorul zootehnic ovine/caprine, dar nu mai târziu de data stabilită în Convenţia încheiată de bancă cu APIA şi FGCR sau în actele adiţionale ulterioare.

“Prin lansarea acestui produs de creditare, CEC Bank continua să se implice în susţinerea sectorului agricol prin acordarea finanţărilor în condiţii atractive, unui număr impresionant de IMM şi persoane fizice”, a declarat domnul Radu Gratian Ghețea, Preşedintele CEC Bank.

Clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului. Informaţii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obţinute şi pe site-ul de Internet al băncii, www.cec.ro, în cadrul secţiunii dedicate finanţărilor din domeniul agriculturii.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise