Ceaiul de muşeţel calmează gastrita | Toamna, durerile de stomac se înteţesc. Iată cum le poţi trata

Te numeri printre persoanele care se luptă cu durerile de stomac provocate de gastrită? Aceasta este o boală din ce în ce mai frecventă ca o consecinţă a unei vieţi dezordonate, a stresului cu care ne confruntăm şi a unei alimentaţii necorespunzătoare. Liliana Simidon, specialistul Libertăţii, îţi spune cum să o ţii în frâu, pentru a nu-ţi mai da bătăi de cap. Gastrita este o afecţiune inflamatorie şi distrofică a mucoasei gastrice, producând dureri localizate imediat sub coaste. Aceasta poate fi acută sau poate ajunge să se cronicizeze în cazul în care nu se acţionează pentru tratarea bolii. În această situaţie te poţi trezi fie cu un ulcer, fie cu un cancer.

Prin simptomele des întâlnite: dureri în capul pieptului, senzaţia de greaţă, pot apărea vărsături, senzaţii de arsură la stomac, în special după mese mai copioase sau după consumarea unor cantităţi mari de alcool sau a unor alimente foarte picante.

De asemenea, anumite medicamente antiinflamatorii şi aspirinele pot face mult rău unui stomac în suferinţă. Primul pas pentru rezolvare este să încerci să elimini posibilele cauze:

În cazul gastritei în fază acută, primul pas este acela al unui repaus alimentar total. Consumă doar lichide, fie sub formă de ceaiuri, fie sub formă de sucuri de legume sau de fructe.
În cazul gastritei cronice, este necesar un regim alimentar foarte blând şi se vor consuma doar cantităţi mici de hrană, printre care cartofi fierţi, serviţi numai cu iaurt, morcovi, cruzi sau fierţi, peşte fiert în abur, caş sau brânză de vaci. Pentru a uşura situaţia până la vindecare, este interzis consumul de grăsimi, mezeluri, organe (creier, ficat, rinichi), conserve, murături, legume crude.
De asemenea, e binevenită o baie de şezut, dar şi aplicarea de comprese calde, fie cu bitter, fie cu argilă pe zona abdomenului.
În plus, trebuie să-ţi impui să fii mult mai calm.

Produse naturale de ajutor

Ceaiul U – ulcer şi gastrită – Fares. Calmează spasmele gastrice, durerile, înlătură starea de vomă, are acţiune antiinflamatorie asupra mucoasei stomacale, având şi efect sedativ şi dezinfectant. Administrare: trei căni pe zi între mesele principale. Preţ: 7 lei.
Acid Relax – Indian Herbal. Poate fi de folos în cazul gastritei, hiperacidităţii gastrice, ulcer gastric şi duodenal. Administrare: două linguriţe/zi. Preţ: 37,5 lei.
Tulsi – Herbal Ayurvedica. Te ajută în hiperaciditate gastrică şi ulcer duodenal. Administrare: o capsulă de 3 ori/zi. Preţ: 29,5 lei.

Alte remedii

Fosfacomplex o.e. ghimbir 30 ml – 132 lei. Ajută în problemele digestive sau în cazul gastritei, deoarece are proprietatea de a neutraliza enzimele care cauzează flatulenţa (gazele intestinale);
Fosfacomplex o.e. mentă 30 ml – 118 lei. După o masă copioasă, acesta ajută digestia şi reduce gazele de la stomac. Este recomandat în cazul gastritei;
Fosfacomplex o.e.portocal amar 30 ml – 132 lei. Are proprietăţi cicatrizante şi calmante, fiind utile în gastrită şi ulcer;
Fosfacomplex o.e. mandarin 30 ml – 144 lei. Are proprietăţi antiinflamatorii, antiulceroase şi cicatrizante.

Leacuri la îndemâna oricui

Cura cu ceai de angelică (3 căni pe zi, fiind interzisă hipertensivilor);
Cura cu busuioc şi muşeţel (o cană după fiecare masă);
Cura cu infuzie de gălbenele (o cană la fiecare masă mai consistentă);
Cura cu ceai de chimen sau cu pulbere de chimen;
Cura cu ceai de frunze de sfeclă roşie (două căni pe zi);
Cura cu miere de albine (50 g de două ori pe zi cu o jumătate de oră înaintea meselor consistente);
Cura cu suc de cartofi (50 ml de două ori pe zi);
Cura cu suc de varză (50 ml de două ori pe zi).