Ceaiul care scade riscul unui accident vascular cerebral cu 21%

 Consumul a patru ceşti de ceai negru pe zi scade cu o cincime riscul de accident vascular cerebral, indică rezultatele unui nou studiu.

 Cercetătorii care au urmărit legătura dintre consumul de ceai negru şi accidentul vascular cerebral au stabilit că un consum zilnic a cel puţin patru ceşti din această băutură aromată reduce riscul de cheaguri de sânge la nivelul creierului cu 21%.

 

Băutul unei cantităţi mai reduse nu are, însă, aceleaşi efecte benefice. Concluziile oamenilor de ştiinţă se bazează pe studiul la care au participat circa 75.000 de femei şi bărbaţi. Chiar dacă multe cercetări au demonstrat influenţa benefică a ceaiului verde asupra creierului, dovezile aceleiaşi influenţe a ceaiului negru nu erau la fel de convingătoare.

În cursul studiului, cercetătorii au observat obiceiurile participanţilor de a bea ceai. Luând în considerare şi alţi factori de risc care ar putea provoca un atac cerebral, precum fumatul sau tensiunea arterială crescută, oamenii de ştiinţă au stabilit că patru sau mai multe ceşti de ceai pe zi au un efect benefic considerabil asupra organismului. Ceaiul negru este bogat în flavonoide, benefice sănătăţii şi creierului.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ceaiul-care-scade-riscul-unui-accident-vascular-cerebral-cu-21-1018932.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult