Cea mai sigură investiţie în 2014: terenul agricol

30

terenhjhfAnul 2014 a fost marcat de liberalizarea pieţei funciare din România, iar accesul străinilor la terenurilor agricole a făcut ca interesul pentru această investiţie să crească în ultimele luni. Chiar şi cele mai sărace zone, aşa cum este Oltenia, raportează la final de 2014 că numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole a crescut cu 25%.

“În ultimele şase luni ale acestui an a existat o tendinţă de creştere a solicitărilor de informaţii cu privire la situaţia juridică, economică şi tehnică a terenurilor extravilane. Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, aceste tranzacţii au înregistrat o creştere de 20-25%, terenurile extravilane fiind categoria de terenuri cea mai tranzacţionată”, a declarat pentru Mihai Cilibiu, directorul Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Alături de Bucovina, Oltenia este regiunea unde terenurile agricole au cel mai mic preţ. Potrivit unui studiu DTZ Echinox, înainte de liberalizarea pieţei terenurilor agricole, un hectar din judeţe precum Dolj sau Olt se vindea cu 2800 de euro. Alte studii efectuate de-a lungul anului au indicat că terenurile agricole au fost într-o continuă apreciere în ultimele luni, când preţurile au crescut cu cel puţin 10% în cele mai multe zone din ţară. (Sursa: agrointel.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise