Cea mai scumpă miere din lume vs. cea mai valoroasă din România

miere_borcanMierea este un produs atipic, care poate ajunge să devină, în anumite cazuri, o comoară, evaluată la preţuri exorbitante.
Astfel, cea mai scumpă miere din lume se vinde pentru sume ce ajung la 5000 de euro/kg, şi este produsă în Turcia, provenind dintr-o peşteră din Valea Saricayir, aflată la o adâncime de 1800 m.
În urmă cu mai mulţi ani, nişte alpinişti au descoperit în peşteră miere şi, dupăverificări, s-a ajuns la concluzia că este cea mai pută miere. Astfel primul kilogram  s-a vândut cu 45.000 de euro, iar un an mai târziu nişte farmacişti au oferit pe un kilogram de produs 28.000 de euro. În prezent,mierea turcească se vinde în recipiente mici,la preţul de 5.000 de euro/kilogramul.
În acelaşi timp, unii specialiştii spun că cea mai bună miere ar proveni din stupinele din Sălaj, unde se produce miere de salcâm, de foarte bună calitate, potrivită chiar şi pentru standardele familiei regale a Marii Britanii.
În acest caz, un borcan de miere combinată cu nuci sau anason, poate costa chiar şi câteva sute de euro, după cum spun apicultorii din zonă, extrem de deschişi către pieţele din străinătate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole