Cea mai mare paradă de flori din Olanda (Poze)

Cea mai mare paradă de flori din lume, Bloemencorso, are loc anual în oraşul Zundert din Olanda şi este organizată doar din voluntari.

Milioane de flori sunt folosite la decorarea unor structuri imense pentru a da viaţă unor personaje sau altor care alegorice.

 

festival flori

Parada de flori este realizată doar din voluntari, are loc în fiecare an în oraşul olandez Zundert ce are o populaţie de 20.000 de locuitori. Parada poartă numele de Bloemencorso şi înseamnă paradă de flori. Acest eveniment este sărbătorit nu doar de olandezi, ci şi de belgieni, anual.

Deşi Olanda este supranumită şi “Ţara Lalelelor”, în cadrul acestui eveniment se folosesc doar dalii. Pregătirile încep cu multe luni înainte, pentru a planta şi creşte cele mai fumoase şi colorate dalii care să împodobească carele alegorice. Operele de artă sunt realizate cu circa 3 zile înaintea evenimentului pentru ca daliile să fie proaspete. Se lucrează zi şi noapte pentru ca totul să iasă perfect.

festival flori

Munca lor nu este în zadar, rezultatul fiind de excepţie despre care se vorbeşte la nivel mondial.

Pentru locuitorii acestui orăşel, ziua paradei este liberă astfel că toată lumea se bucură de sărbătoare alături de familie şi prieteni.