Cea mai mare fabrică de mezeluri din România a inaugurat o nouă staţie de epurare a apelor reziduale

22

Pe data de 28 noiembrie 2012, a fost inaugurată o nouă staţie de epurare a apelor reziduale la cea mai mare fabrică de mezeluri din România, Caroli Foods Grup, cu sediul în Pitești. La eveniment a fost prezent şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Potrivit unui comunicat al MADR, staţia reprezintă o investiţie totală de 500.000 de euro, având o capacitate de epurare a apelor uzate de 1400 mc/zi şi este construită cu scopul de a asigura deversarea de ape curate în râul Argeş. 

 

Apa care rezultă din procesul de epurare corespunde atât normelor europene de protecţie a mediului, cât şi normei naţionale NTPA 001.

„Mă bucur să fiu prezent astăzi la inaugurarea staţiei de epurare a apelor reziduale, atât de necesară industriei de procesare a cărnii. Este o investiţie modernă care demonstrează că una dintre cele mai mari companii de mezeluri proaspete din România, are grijă de calitatea produsului finit de la prima până la ultima fază a procesului tehnologic. Avem, de fapt, o investiţie în calitate, pe care, eu personal pun mare accent. Şi pentru că tot ne aflăm într-o unitate de procesare a cărnii în judeţul în care m-am născut, subliniez faptul că militez pentru o industrie alimentară care să iasă din zona evaziunii fiscale. În acest sens, am făcut şi o propunere de scădere a TVA-ului la alimentele de bază, ceea ce ar însemna o reducere a evaziunii de 15-20%. Cu asemenea măsuri şi cu investiţii în calitate, avem toate şansele să pătrundem mai uşor pe pieţele externe” a afirmat Daniel Constantin.

 

Sursa: http://www.agroinfo.ro/agricultura-ecologica/cresterea-animalelor/cea-mai-mare-fabrica-de-mezeluri-din-romania-a-inaugurat-o-noua-statie-de-epurare-a-apelor-reziduale

Citește și

Cmentariile sunt închise