Europarlamentarul Daniel Buda dă explicații: Ce trebuie să facă fermierii români pentru banii de la Bruxelles

„Vor veni bani europeni mai departe pentru subvenționarea agriculturii” a anunțat europarlamentarul Daniel Buda în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3, vorbind despre schimbările la nivel european în ceea ce privește agricultura.

Buda a arătat că la Bruxelles există discuții aprinse legate de ceea ce înseamnă viitorul agriculturii la nivel european, la nivel mondial, și la nivelul României, „deoarece astăzi discutăm despre nevoia de a se asigura alimente de calitate și la prețuri accesibile pentru cetățenii Uniunii Europene”. El a subliniat că europarlamentarii sunt interesați de mecanismele, pârghiile și modalitățile prin care pot fi furnizate astfel de alimente.

„Ceea ce este foarte important de reținut pentru fermierii din România, este că vor veni bani europeni mai departe pe ceea ce înseamnă subvenționarea agriculturii și sigur că sub acest aspect există un rol foarte important al Ministerului Agriculturii, care trebuie să creioneze planurile naționale strategice, care vor sta la baza cheltuirii acestor resurse financiare”, a menționat Daniel Buda.

Europarlamentarul a precizat că sunt resurse financiare care se vor canaliza consistent către ceea ce înseamnă combaterea schimbărilor climatice sau către ceea ce înseamnă unele scheme ecologice pentru a dezvolta și stimula agricultura ecologică.

„25% din banii care vor fi alocați României în pilonul I de dezvoltare vor merge către aceste scheme ecologice. Prin aceste scheme ecologice, se dorește să se pună la dispoziția consumatorului din România a unor alimente care să conțină mai puține substanțe chimice”, a mai declarat Daniel Buda în cadrul emisiunii Be EU.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole