Ce spune APIA despre întârzierile la plata subvențiilor – Când intră banii?

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că la data de 1 martie 2023, începe depunerea cererilor unice de plată pentru Campania 2023. Cu toate acestea, unii fermieri sunt nemulțumiți de faptul că încă nu le-au intrat în cont subvențiile aferente anului 2022.

Potrivit APIA, cele două subiecte nu au legătură unul cu celălalt, iar fermierii pot depune cererile unice de plată, chiar dacă nu le-au intrat încă banii pentru anul trecut în cont. Instituția subliniază că, potrivit legislației în vigoare, campania de plăți pentru anul 2022 se va încheia la data de 30 iunie 2023, iar până la acel moment toți fermierii își vor primi subvențiile.

”Campania de plată pentru anul 2022 nu are nicio legătură cu depunerea cererilor pentru anul 2023! Conform legislației comunitare/naționale plățile pentru Campania 2022 se derulează până cel târziu la finalul lunii iunie 2023! În momentul de față nu există niciun fel de întârziere la nicio măsura din Campania 2022!”, a precizat APIA.

În ceea ce privește schemele de plată care încă nu au fost autorizate, APIA a dat asigurări că Măsura 10 – Agro-mediu și climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, precum și ANT-urile din sectoarele vegetal și zootehnie vor fi plătite în cel mai scurt timp. De asemenea, sprijinul cuplat în sectorul vegetal va intra la plată după data de 15 mai, când se vor finaliza toate procedurile birocratice necesare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole