29 noiembrie 2021 - 23:03

CE SE VA ÎNTÂMPLA DUPĂ BREXIT CU ROMÂNII CARE LUCREAZĂ ÎN AGRICULTURA DIN OCCIDENT

Fermierii britanici sunt pe jar. Ieșirea din Uniunea Europeană și alegerile anticipate le afactează profiturile.

Britanicii au ales sa iasa din UE, chiar daca multi dintre cei care au votat nu stiu nici macar acum ce ii asteapta. Nici fermierii din Regatul Unit nu au un viitor prea clar. Brexitul va fi declasant oficial in 2020, fapt ce face ca agricultura din Marea Britanie, acolo unde lucreaza foarte multi romani, sa bata pasul pe loc in aceasta perioada.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Gradul de incertitudine a fost amplificat dupa ce premierul Teresa May a anuntat ca vor avea loc alegeri anticipate. Potrivit unui sondaj de opinie, conservatorii au in acest moment sustinerea a jumatate din populatie si ar urma sa preia puterea dupa alegerile din luna iunie. Iesirea din Uniunea Europeana va aduce fermierilor britanici multe complicatii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Isi vor vinde cerealele mai ieftin decat pana acum si vor fi nevoiti sa-si cumpere mai scump tratamentele chimice. Cheltuieli mai mari si venituri mai mici inseamna probleme cu forta de munca. Salariile vor fi diminuate, astfel ca piata britanica nu va mai fi tocmai atractiva pentru romanii care lucreaza acum in agricultura din Marea Britanie.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Astfel, probele britanicilor vor fi si ale romanilor, care vor fi nevoiti sa migreze spre agricultura din Franta si Germania, unde salariile sunt mai mici pentru ca tehnologia este una cat se poate de avansata. Lucrurile se vor desfasura in cascada. Efectul pentru Romania? Mai putini bani veniti in tara din munca pe care concetatenii nostri o depun in strainantate.

Deocamdata britanicii se manifesta calma in fata Brexit-ului. Autoritatile incearca sa gaseasca solutii si au inceput sa ofere consultanta fermierilor pentru ca acestia sa nu capituleze, insa in acest moment nimeni nu mai are curaj sa investeasca nici macar sentimente in agricultura din Marea Britanie.