Ce se intampla in corpul tau cand bei un singur pahar de Cola

Coca-Cola - ce se intampla cu corpul tau cand bei un singur pahar de colaCoca-Cola este un adevarat drog. Te-ai intrebat vreodata ce se peterece in corpul tau atunci cand bei un singur pahar de Coca-Cola? Te-ai intrebat de ce aceasta bautura ne aduce zambetul pe buze?

Ce se intampla in corpul tau cand bei un singur pahar de Cola?

In primele 10 minute:

10 lingurite de zahar iti ajung in stomac (toata cantitatea care este recomandata intr-o zi). Nu vomiti instantaneu din cazua dulcetii, fiindca acidul fosforic taie din aroma, ajutandu-te sa nu simti gustul la intensitate maxima.

In 20 de minute: nivelul de zahar din sange (glicemia) creste foarte mult, cauzand si o eliberare masiva de insulina (hormon cu rol in scaderea insulinei). Corpul raspunde acestei provocari transfomand orice urma de zahar in grasime. 

In 40 de minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, tensiunea arteriala creste si ca raspuns, ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt blocati, prevenind starea de somnolenta.

In 45 de minute: Corpul tau accelereaza productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Prcatic, Cola actioneaza asemeni drogului heroina.

In 60 de minute: Acidul fosforic leaga calciul, magneziul si zincul la nivelul intestinului, iar metabolismul acestor minerale este accelerat si odata cu doza de zahar si indulcitori artificiali care este in corp va creste si nevoia de a urina.

Coca-Cola - ce se intampla cu corpul tau cand bei un singur pahar de colaTot acum intra in actiune si proprietatile diuretice ale cafeinei, de aceea ai nevoie sa mergi la toaleta sa urinezi. Toata cantitea de calciu, magneziu si zinc va fi eliminata impreuna cu sodiu si apa, in loc ca aceasta sa ajunga la oase.

Apoi, pe masura ce starea de euforie se mai diminueaza, nivelul glicemiei scade brusc. Poti sa te iriti usor si/sau sa cazi in apataie. Pana in acest moment ai eliminat toata apa care era continuta in Coca-Cola, dar nu inainte de a o amesteca cu nutrienti valorosi pe care corpul tau i-ar fi putut folosi pentru hidratare, pentru oase sau dinti.

Aceasta stare este urmata de o prabusire a cafeinei din corp, in urmatoarele cateva ore. (Daca mai si fumezi, acest lucru se petrece in mai putin de doua ore).

Iata de ce, ar fi mai bine sa ne potolim setea cu un pahar de apa, in loc de Coca-Cola. Urmariti acest slide-show publicat pe Youtube care va arata beneficiile consumului de apa si in acelasi timp pentru ce gen de activitati ar fi mai potrivita Coca-Cola – de exemplu, curatarea faiantei din baie.

Articol via www.wakeup-world.com

 

Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/11158/cola-efecte-negative-asupra-sanatatii-si-corpului/pagina-2.html

Citește și

Comentariile sunt închise